X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 280
Transnistria stiri: 1461

Fenomen neelucidat pe un lac din Cimişlia

28 iul. 2015,, 12:15   Societate
2912 0
Из-за мора рыбы в Чимишлийском районе болеют дети и мрут овцы
Foto: moldova24.net
Sute de peşti morţi au fost găsiţi azi-dimineaţă pe lacul din satul Iurievca, raionul Cimişlia. Localnicii spun că vinovat de cele întâmplate ar fi polițistul din sat, care are grijă de iaz în lipsa proprietarului acestuia. Bărbatul spune însă că peştele a murit din cauza caniculei.

Sătenii presupun că peștele a murit din cauza bălegarului și măruntaielor de pasăre care au fost aruncate în lac drept hrană pentru peşte.

Acum la suprafața lacului plutesc sute de pești morți. Asta după ce câteva tone au fost aruncate pe câmpurile din apropiere. Oamenii se tem că în localitate ar putea izbucni un focar de infecție.

Sătenii mai spun că lacul este un pericol și pentru copii.

Reprezentanţii Inspectoratului Ecologic din Cimișlia au luat deja probe pentru a determina sursa infecției. Acelaşi lucru l-au făcut şi localnicii, care spun însă că aşteaptă rezultatele analizelor de laborator din Chișinău.

Oamenii îl acuză de cele întâmplate pe polițistul din localitate, care are grijă de iaz în lipsa proprietarului. Acesta spune însă altceva.

"În legătură cu creșterea temepraturilor înalte, nivelul de apă a scăzut și în apă s-a format un fitoplancton, s-a format verdeața ceea. În apă lipsește oxigenul pentru pești", a spus polițistul localității Gratiște, Vasile Galii.

Primarul localității așteaptă rezultatele analizelor pentru a afla cine se face vinovat în acest caz.

"O să luăm măsurile cuvenite. O să intervenim și la ecologie și la instanțele care răspund de întrebările astea", a spus primarul satului Gratişte, Nina Nistreanu.

Lacul din localitatea Iurievca se întinde pe o suprafață de peste 10 hectare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав