X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Ștanski: O mai mare absurditate despre reglementarea transnistreană eu nu am citit de foarte mult timp

28 iul. 2015,, 15:30   Politică
7268 14
Штански: Большего бреда о приднестровском урегулировании я очень давно не читала
Foto: tiras.ru
Ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Nina Ștanski, l-a acuzat pe ambasadorul Moldovei, care și-a încheiat misiunea în Ucraina, Ion Stăvilă, de incompetență, relatează NOI.md. „O mai mare aiureală despre procesul de reglementare au nu am citit de foooarte mult timp. Așa aș vrea să spun: preocupați-vă de propriile problemele, domenii, păstrați-vă imaginea”, a scris Nina Ștanski pe rețelele de socializare, comentînd interviul acordat de Ion Stăvilă paginii-web „Ekonomiceskie izvestia”.

„Probabil, munca ambasadorului moldovean în Ucraina nu este prea grea, dacă el s-a apucat brusc să vorbească pe tema transnistreană. Am citit interviul ca pe un thriller”, scrie ministrul transnistrean. Nina Ștanski a adus drept dovezi necorespunderea dintre cuvintele ambasadorului și realitate.

„Se pare că reprezentanții politici la negocieri au apărut doar trei ani în urmă. În plus, în afară de formatul „1+1”, ei se mai întîlnesc și în formatul „2+2”. Ce-ar fi să fac cunoștință cu ei, să aflu ce fel de format mai este și acesta?... Încă am mai aflat din acest material că se pare că ei deja au reușit să convină asupra restabilirii legăturii telefonice între RMN și RM. Cum de eu am scăpat acest lucru? Ambasadorul moldovean a mers mai departe și a declarat că în afară de Rusia Transnistria mai este ajutată și de Chișinău. Iată cum stau lucrurile))). În afară de aceasta, reprezentantul moldovean s-a apucat să discute despre situația din Zona de Securitate, hotărînd, din motive necunoscute, că aceasta a fost creată drept o zonă demilitarizată. Eu sînt de părere că, dacă în Ucraina nu sînt atît de multe probleme și este timp pentru chestiuni nepotrivite, atunci ce ar fi ei să citească Tratatul din 1992 și documentele CUC adoptate pentru dezvoltarea ei, în care sînt reglementate problemele de cooperare militară (de menținere a păcii) și a poliției-miliției în ZS. Din fericire, numărul de documente este mic și ele toate sînt accesibile în regim on-line”.

Nina Ștanski îl justifică pe Ion Stavilă: „… este de înțeles că persoana nu este competentă în problema transnistreană, deoarece nu este implicată în procesul de negocieri (ce-i drept, nu se înțelege de ce atunci s-a apucat să vorbească prostii)… Să mă ierte autorii materialului. Dar o aiureală mai mare despre procesul de reglementare eu nu am citit de foooarte mult timp. Așa aș vrea să spun: preocupați-vă de propriile problemele, domenii, păstrați-vă imaginea”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?