Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Chișinăul este cel mai ieftin oraș din lume pentru cetățenii străini

29 iul. 2015,, 10:45   Capitala
5267 3
Кишинев - самый дешевый город в мире для проживания иностранцев
Foto: basarabia.md
Chișinăul a fost declarat cel mai ieftin oraș din lume pentru traiul expaților – angajaților străini care sosesc din străinătate pentru a munci în companiile locale. Acest fapt rezultă din ratingul celor mai scumpe orașe pentru expați, prezentat pe pagina-web Expatistan, în care capitala moldovenească s-a situat pe ultimul loc, relatează NOI.md.

Ratingul ține cont de cheltuielile pentru arenda locuinței, alimentație, îmbrăcăminte, igienă personală, transport și distracții. Toată informația este prelevată din surse deschise și de la localnici. În baza datelor obținute, Expatistan atribuie fiecărui oraș un indice conform căruia este întocmită lista celor mai mult sau mai puțin accesibile orașe pentru trai.

Se menționează că Chișinăul s-a situat în clasamentul celor mai scumpe orașe din lume pentru expați pe primul loc de la sfîrșit datorită plății de arendă mici, transportului ieftin și produselor alimentare accesibile. Potrivit datelor site-ului, spre exemplu, cheltuielile lunare pentru transportul public la Chișinău constituie 7 dolari, ceea ce este de 30 de ori mai puțin decît la Washington – 210 dolari. Totodată, cheltuielile pentru îmbrăcăminte și igiena personală în capitala moldovenească sînt mai mari decît în orașele indiene Chennai și Puna, care urmează în rating după Chișinău.

Pe primele zece locuri ale ratingului celor mai ieftine orașe din lume s-au mai situat: Bangalore (India) – locul IV, Novi Sad (Serbia) – locul V, Hyderabad (India) – locul VI, Vilnus (Lituania) – locul VII, Cluj-Napoca (România) – locul VIII, Delhi (India) – locul IX, Debrecen (Ungaria) – locul X.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?