X 
Cutremure stiri: 502

Şoferii din România vin în Moldova să cumpere benzină mai ieftină

5 aug. 2015,, 10:15   Societate
2914 0
Foto: deca.md
În special, oaspeţii cumpără combustibil în punctele vamale Leuşeni-Albiţa, Cahul-Oancea şi Ungheni.

Zilnic, zeci de mii de locuitori ai localităţilor din România situate la hotarul cu Republica Moldova traversează frontiera ca să-şi facă plinul cu benzină. În Moldova, preţurile la combustibil sînt mai joase cu 35%.

„Aproximativ 80% din persoanele care traversează punctul de control Lipcani-Rădăuţi, sînt cetăţeni ai României. Zilnic, numărul lor constituie aproape 2 mii de persoane, iar la punctul de control Leuşeni-Albiţa – pînă la 10 mii. În Moldova, aceştia îşi umplu rezervoarele cu combustibil, care pentru ei e mai ieftin”, a declarat pentru „Sputnik Moldova” un angajat al Serviciului Vamal, care a dorit să păstreze anonimatul.

Sursa a subliniat că cetăţenii români cumpără benzină ieftină preponderent la punctele vamale Leuşeni-Albiţa, Cahul-Oancea şi Ungheni. Pe lîngă benzină, majoritatea cetăţenilor români cumpără din Moldova şi produse alimentare, care sînt mai ieftine cu aproximativ 30%, decît în patria lor.

Această situaţie este pe placul administraţiei benzinăriilor de lîngă frontieră. Potrivit acestora, cetăţenii ţării vecine au devenit clienţii lor fideli, iar volumul vînzărilor a crescut de cîteva ori. Între timp, cetăţenii Moldovei care călătoresc în străinătate, sînt nevoiţi să stea ore întregi la frontieră. Angajaţii punctelor vamale nu pot remedia deocamdată această situaţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав