Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Oligarhii ucraineni au avut o întîlnire secretă

5 aug. 2015,, 17:35   Externe
7294 1

Foto: infobiz.md

Potrivit deputatului ucrainean Serghei Leşcenko, în weekend-ul trecut a avut loc o întîlnire secretă a oligarhilor, la care s-a discutat posibilitatea de influența actuala guvernare, informează Joinfo.ua.

"A fost o întîlnire informală a foștilor și actualilor oligarhi, precum și a reprezentanţilor marelui business, care a avut loc la hotelul" Hayat ". Au participat Rinat Ahmetov, Serghei Taruta, Viktor Pinciuk, Vasili Hmelniţky, Yuri Kosiuk. O parte şi-au întrerupt special vacanța pentru a ajunge la această întîlnire, o parte – au delegat persoane de încredere.

Potrivit sursei, cu toţii au fost unanimi în aprecierea că "în țară este ceva în neregulă". S-a discutat cu privire la modul în care să se reacționeze la ceea ce se întîmplă. Unii au propus crearea unui nou partid care ar fi apărat interesele participanților. Unul dintre susţinătorii acestei idei a fost Taruta.

Alţii - Pinciuk, Hmelniţky - au vorbit despre lipsa de eficiență a acestei abordări, astfel este imposibil de realizat ceva, și ar trebui să se influenţeze asupra puterii prin intermediul societății civile.

Cei care nu au agreat ideea creării unui partid au propus în schimb înfiinţarea "Uniunii Industriașilor", care ar proteja interesele lor.

"Acesta este un alt semnal alarmant pentru președintele Poroșenko și prim-ministrul Iaţeniuk. Una ar fi dacă nemulțumirea oligarhilor ar creşte pe fondul unor măsuri eficiente împotriva lor. Dacă conturile trezoreriei ar geme de banii doritorilor de a încheia un compromis fiscal, iar investitorii străini i-ar înghesui pe cei ucraineni de pe piață. Însă anxietatea oligarhilor se bazează pe incapacitatea de cîștiga ca mai înainte și apariția altora, care se îmbogăţesc cu viteză dublă, în același timp, lăsînd în umbră "vechii oligarhi". Și distrugînd iluziile celor care cred într-o "viață nouă", - subliniază Leşcenko.

Ca urmare, reformele cu jumătate de măsură, amînarea, timiditatea, sabotajul și corupția vor duce la rezultate dezamăgitoare. Și "deoligarhizarea" anunțată se va transforma într-o redistribuire banală a proprietăţii și "neo-oligarhizare", - consideră deputatul.

"Sau vor fi "vechii oligarhi", care se vor concentra în jurul noului proiect și își vor restabili influența. Sau "noii oligarhi" declarînd război "vechilor" îşi vor umple bine buzunarele, iar apoi pentru a scăpa de pedeapsă, îşi vor proteja averile prin intermediul politicii. În orice caz, totul se va termina prost", - sugerează Leşcenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?