X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Ministrul Transporturilor asigură: Restanțele salariale de la CFM vor fi achitate până la sfârșitul anului

6 aug. 2015,, 15:30   Economie
3170 2

Минтранспорта: Долги по зарплате железнодорожников будут погашены до конца года
Foto: pl.md

Noul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, dă asigurări că restanțele salariale acumulate la CFM vor fi achitate până sfârșitul anului.

Totodată, Chirinciuc a anunțat că săptămâna viitoare va organiza o conferință de presă în care va prezenta planul de reformare a CFM, dar și a ministerului în general.

„Conducătorii anteriori au lăsat aceste datorii. În prezent, se examinează toate posibilitățile pentru a achita aceste restanțe până la Anul Nou. În fiecare zi nu facem nicio operațiune decât salarii. Elaborăm un plan de acțiuni, iar de săptămâna viitoare vom avea deja decizii concrete la acest capitol.

Zilnic se achită salarii în măsura posibilităților. Noi am pus sarcina directorului general ca salariile să fie achitate la zi”, a mai adăugat Chirinciuc.

Potrivit sursei, restanțele salariale pentru lunile mai și iunie 2015, au atins suma de 70 milioane lei. De asemenea, sunt restanțe majore în aprovizionarea cu materiale și combustibili. Volumul total de transport realizat în primele 6 luni ale lui 2015 s-a diminuat cu aproximativ 15% în comparație cu aceeași perioadă din 2014. Totodată, încasările din transportul de marfă s-au diminuat semnificativ.

Totodată, ministrul Transporturilor a menționat că începând cu săptămâna viitoare se vor pune în circulație și trenurile renovate în România care staționează actualmente în depou din cauza unor defecțiuni. „Începând de săptămâna viitoare se va pune în circulație câte o garnitură”, a precizat sursa.

Pe 3 august, noul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a semnat un decret de numire a consilierului municipal de pe lista PL Iurie Topală în funcția de director interimar al CFM. Potrivit legislației, pentru directorul CFM se alege prin concurs.

Fostul director al ÎS „Calea Ferată din Moldova” este Vladimir Cebotari. Acesta însă se regăsește în componența noului Guvern, în funcția de ministru al Justiției.

În februarie, Parlamentul a ratificat împrumutul de 52,5 mln de euro de la Banca europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) companiei de stat „Calea Ferată din Moldova",

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?