Cutremure stiri: 502

Ancheta în cazul pacienţilor care şi-au pierdut parţial vederea

8 aug. 2015,, 12:30   Societate
3463 0
Пациенты больницы Святой Троицы, ослепшие после операций на глаза, не были заражены
Foto: gaguzinfo.md
Orbirea temporară a pacienţilor de la Spitalul "Sfânta Treime”, în urma operaţiilor de cataractă, nu a fost provocată de infecţie. Cel puţin asta arată rezultatele testelor făcute de Centrul Municipal de Sănătate Publică.

"Rezultatele arată că sunt sterile toate probele care au fost evaluate. Deci, în concluzie, putem să spunem că nu a fost o infecție nozocomială care a provocat aceste complicații", a comentat Luminiţa Suveică, directorul Centrului Municipal de Sănătate Publică.

Reprezentanții Ministerului Sănătății urmează să stabilească dacă problemele de vedere ar fi fost provocate de vreo substanţă chimică, utilizată la dezinfectarea instrumentelor medicale.

La mijlocul lunii iulie, 12 pacienţi au suportat operaţii de cataractă. La scurt timp, zece dintre ei au suferit complicaţii. Procuratura a intentat un dosar penal pentru încălcare din neglijență a metodelor de acordare a asistenței medicale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав