Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Strategia de integrare a minorităților ar putea fi aprobată în viitorul apropiat

10 aug. 2015,, 15:27   Politică
2442 0

Strategia de integrare a minorităților ar putea fi aprobată în viitorul apropiat
Foto : trm.md

Strategia de integrare a minorităţilor pentru anii 2015-2020, elaborată cu suportul Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale (ÎCMN) al OSCE, ar putea fi aprobată de Guvern în viitorul apropiat. Despre perspectivele adoptării acestui document au discutat astăzi premierul Valeriu Streleț și șeful Misiunii OSCE la Chișinău, Michael Scanlan, informează NOI.md.

Cei doi oficiali s-au referit și la situaţia din Găgăuzia, inclusiv la interacţiunea autorităţilor centrale cu administraţia din regiune. În acest context, premierul şi-a exprimat încrederea că între noul Guvern şi administraţia Autonomiei Găgăuze va exista o colaborare eficientă. Ambasadorul Scanlan a salutat inițiativa privind crearea în Parlament a unui grupul de lucru permanent, pe problemele Găgăuziei.

Reglementarea conflictului transnistrean a constitui un alt subiect de discuție abordat de cei doi oficiali. Șeful Misiunii OSCE a vorbit și despre importanţa consolidării capacității instituționale și a coordonării politicilor Guvernului în acest domeniu. La rîndul său, Valeriu Streleț a declarat că Guvernul îşi propune să impulsioneze implementarea Acordului de Liber Schimb cu UE și în stînga Nistrului. În opinia sa, agenții economici din regiune trebuie să poată beneficia de oportunitățile prevăzute în acest acord.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав