X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Ciobanu: Și Guvernul și-a schimbat tonalitatea

11 aug. 2015,, 14:30   Politică
4366 0
Чобану: И правительство сменило тональность
Foto: ipn.md
În articolul „Îndepărtaţi Moldova de la marginea prăpastiei” publicat în „New York Times”, Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a dat cîteva recomandări cum ar trebui să procedeze țara noastră , relatează NOI.md. Cît de realizabile sînt ele pentru Moldova?

În opinia analistului Victor Ciobanu, experiența acumulată denotă faptul că acestea nu sînt realizabile pe deplin. „Dar, de pe altă parte, aș dori să menționez schimbarea tonalității declarațiilor partenerilor noștri occidentali. Dacă anterior ei, în general, ne încurajau și spuneau că totul este bine, atunci începînd cu anul trecut tonalitatea s-a schimbat brusc și partenerii occidentali nu ezită să spună lucrurilor pe nume: că statul este acaparat de oligarhi, că structurile guvernării nu funcționează, că corupția prosperă”, a menționat expertul.

Potrivit lui, în prezent situația este atît de complicată, încît ei au recurs deja nu numai la declarații, ci și la suspendarea finanțării externe, deoarece alocarea mijloacelor pentru reforme trebuie să fie condiționată și de rezultate concrete pe care noi nu le avem.

Banii de la FMI, BM, UE îi sînt necesari Guvernului ca aerul, de aceea poate fi remarcată schimbarea tonalității, inclusiv a noului Guvern. Se cunoaște cazul, cînd Guvernul Gaburici a adoptat așa-numita modificare a lui Bride și nu a oferit BERD posibilitatea de a-și majora cota-parte în Victoriabank. Ieri, Streleț a spus că aceasta va fi anulată. S-a lăsat să se înțeleagă: ori vom juca după regulile lor, ori nu ne dau banii. Și Guvernul nu are altă ieșire”, consideră Victor Ciobanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?