Cutremure stiri: 506

CNA vrea modificarea Codului Penal

11 aug. 2015,, 14:45   Societate
3720 0
НЦБК подготовил проект поправок к УК, касающихся зарубежных грантов и кредитов
Foto: nstankov.ru
Controlul asupra modului în care sunt folosiţi banii din împrumuturile şi fondurile externe ar putea fi înăsprit. Iar utilizarea lor în alte scopuri decât cele preconizate ar putea fi pedepsită cu închisoare de până la 15 ani şi amendă de până la 100.000 de lei.

Cel puţin asta prevede proiectul de modificare a Codului Penal, propus de Centrul Naţional Anticorupţie.

Până în prezent, ţara noastră a beneficiat de granturi şi credite preferenţiale în valoarea de aproximativ două miliarde şi jumătate de euro. Banii au fost destinaţi pentru implementarea a peste 700 de proiecte.

Programele sunt monitorizate de Cancelaria de Stat, în baza unor rapoarte prezentate de beneficiari. Procesul nu implică, însă, un control riguros din partea statului în ceea ce priveşte delapidarea fondurilor.

Astfel, pentru a preveni şi combate fraudele, autorităţile consideră necesară adoptarea unor măsuri legislative mai aspre.

În România, de exemplu, acest control este efectuat de către Departamentul Pentru Lupta Antifraudă. Pe parcursul anului, 2013 instituția a prevenit sustragerea a peste 31 milioane euro din fonduri externe.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав