X 
Cutremure stiri: 502

De la începutul anului, în țară au avut loc 1043 de incendii

12 aug. 2015,, 16:30   Societate
1943 0

De la începutul anului, în țară au avut loc 1043 de incendii
Foto : allmoldova.com

Potrivit unor date statistice, oferite de către reprezentanții Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale pentru NOI.md, de la începutul anului curent, în Republica Moldova s-au produs 1043 incendii.

În urma acestora, 65 de persoane au decedat. Cauzele incendiilor sînt diferite: de la scurt circuit pînă la imprudența în timpul fumatului, la utilizarea aparatelor electrice, a surselor de încălzire, jocul copiilor cu focul.

În perioada de vară, incendiile au loc mai des și este vorba despre incendiile de vegetație. Acestea au loc din cauza umidității reduse și a temperaturilor ridicate. Zilnic, pe întreg teritoriul țării au loc 20-25 astfel de incendii.

În perioada de recoltă a grînelor, agricultorii au obiceiul de a da foc vegetației rămase în urma recoltării. Serviciul Protecției Civile și a Situațiilor Excepționale avertizează că astfel de cazuri pot duce la provocarea unor incendii de proporții. Însă, cu părere de rău, persoanele care incendiază terenurile agricole sînt foarte greu de identificat. Pînă la momentul actual, conform datelor oficiale, a fost înregistrat doar un incendii pe cîmpul de recoltă.

Pe parcursul ultimelor două zile salvatorii au lichidat peste 77 de incendii de vegetație uscată. Cele mai multe focare au fost înregistrate în raioanele Ocnița, Bălți, Rîșcani, Florești, Hîncești, Cahul și Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав