X 
Cutremure stiri: 502

UE, ÎNGRIJORATĂ de intensificarea violențelor din Ucraina

12 aug. 2015,, 18:35   Externe
3241 2
ЕС обеспокоен усилением военных действий на востоке Украины
Foto: bl.dk
Uniunea Europeană este îngrijorată de intensificarea violențelor din ultimele zile, în estul Ucrainei. Serviciul diplomatic al blocului comunitar a precizat că escaladarea reprezintă un semn clar că armistițiul de la Minsk este încălcat.

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a cerut, într-un interviu acordat presei europene, crearea unei forțe de menținere a păcii în estul țării sale. În regiunea Jitomir, au început ample exerciţii militare, la care urmează să fie pregătiţi peste 2.000 de membri ai armatei guvernamentale.

Manevrele sunt coordonate de instructori britanici. Potrivit presei de la Kiev, activitatea va dura până la începutul anului viitor. Între timp, rebelii proruși continuă să atace pozițiile armatei guvernamentale cu artilerie grea. Un militar ucrainean a fost ucis, iar trei au fost răniţi, în ultimele 24 de ore, în urma atacurilor insurgenţilor din regiunea Lugansk.

Lupte grele s-au dus şi în localităţile Krasnogorovka şi Avdeevka din Doneţk. O bătrână a fost grav rănită după ce casa sa a fost bombardată de către rebelii proruşi. Totodată, mai multe locuinţe, o şcoală şi un club de noapte au fost distruse de insurgenţi. Iar în cel mai recent video făcut public de către separatiști se vede cum aceștia distrug un tanc al soldaților ucraineni.

Unian scrie că autorităţile ucrainene au reţinut doi insurgenţi, care ar fi fost beneficiat de instruire militară în Federaţia Rusă. Unul dintre aceştia a fost judecat în trecut pentru infracţiuni grave. Potrivit celui mai recent bilanţ al ONU, în conflictul din estul ţării vecine au murit peste 6400 de oameni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав