X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Masacrul cîinilor: acțiune la limita legii!

13 aug. 2015,, 11:00   Societate
2128 0

Foto: dfact.net

Respect, empatie și înțelegere pentru animale – cu aceste îndemnuri au venit astăzi la conferința de presa activiștii de la Asociaţia pentru Protecţia Animalelor "Alga", informează noi.md.

Aceștia cheamă la acțiune autoritățile, după ce, acum cîteva zile, au fost uciși 6 căței de 4 luni și 2 căței de 2 luni. Eduard Volcov, președintele Societății Culturale Interetnică şi Protecţie a Drepturilor Omului “Conciliere”, totodată fiind și stăpânul acestor patrupezi, pe care i-a adăpostit nu demult, are suspecții cine ar fi vinovatul, dar a preferat să nu-i divulge numele. Cert e că rezultatul expertizei a demonstrat că animalele au fost omorîte după cîteva lovituri cu pietre în cap.

Președintele acuză autoritățile de cele întîmplate și îi îndeamnă să adopte cît mai curînd o lege ce ar sancționa dur acțiunile de acest gen. Totodată, Eduard Volcov propune soluții “civilizate” în lupta cu maidanezii: sterilizare, adăpost, ajutor financiar pentru azilurile private.

Amintim că scene teribile au avut loc și acum 3 ani, cînd în orașul Leova mai mulți vînători au împușcat toți cîinii și pisicile care le-au ieșit în cale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?