X 
Arşiţa stiri: 215
Jocurile Olimpice stiri: 277
Transnistria stiri: 1418

Accident groaznic în România (VIDEO,FOTO)

19 aug. 2015,, 10:50   Societate
4118 0

Foto: publika.md

(UPDATE 11:15) Numărul morţilor a crescut până la patru. În afară de cei trei copii decedaţi, Ministerul de Externe relatează şi despre decesul unei femei.

(UPDATE 11:08) Potrivit Secretarului de Stat al MAI România Raed Arafat, trei copii au decedat.

Iniţial se relata că au decedat doi pasageri, dar după ce autobuzul a fost ridicat cu o macara, a fost descoperit cadavrul celui de-al treilea copil. Primii doi copii au vârste de 15 şi 7 ani.

Poliţia română operează cu două ipoteze pentru cauzele care ar fi putut provoca accidentul: fie că şoferul a adormit la volan, fie că nu a ajustat viteza la şoseaua udă.

Potrivit unui jurnalist de la Digi24, care citează o pasageră din autocar, şoferul care nu conducea vehiculul dormea în momentul în care s-a produs accidentul. Ambii şoferi sunt răniţi, dar au rămas în viaţă.

21 de răniţi au fost spitalizaţi la Brăila, iar cinci la Galaţi. Două elicoptere SMURD sunt gata să transporte pacienţi la spitale din Bucureşti, în caz de necesitate.

(UPDATE 10:49) Potrivit Ministerului de Externe de la Chişinău, toţi cei 36 de pasageri erau moldoveni.

Au murit un copil şi un adult. 20 de persoane sunt grav rănite. La bord se aflau 50 de pasageri moldoveni şi ucraineni.

Doi pasageri au murit şi alte 36 de persoane au fost rănite după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat. Accidentul a avut loc în urmă cu puţin timp în localitatea Baldovineşti, din judeţul Brăila, relatează mai multeportaluri de ştiri din România.

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a spus că majoritatea pasagerilor sunt originari din Republica Moldova.

Şoferul nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de trafic, cu carosabil ud şi vizibilitate redusă. Autocarul făcea curse regulate pe ruta Istanbul – Bucureşti – Chişinău.

Mai multe ambulanţe transportă de la locul accidentului răniţii la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judeţean Brăilă. Majoritatea răniţilor prezintă traumatisme craniene şi ale membrelor inferioare.

Pentru doi dintre aceştia, răniţi foarte grav, conducerea Spitalului a solicitat un elicopter care să-i transporte la o unitate medicală din Bucureşti.

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, rănit la cap, a povestit reporterilor Infobrăila ce s-a întâmplat. "Dintr-o dată autocarul a început să se încline şi s-a răsturnat. Ne-am speriat foarte tare, copiii care erau cu noi plângeau şi strigau dupa ajutor", a spus acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав