X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Bancher : situaţia concurenţei neloiale s-a înrăutăţit

20 aug. 2015,, 13:15   Economie
3486 0
Foto: logos.press.md
"În Moldova continuă să persiste concurenţă neloială", a declarat preşedintele Mobiasbancă Groupe Societe Generale, Ridha Tekaia.

Într-un interviu pentru revista Б&Ф-Profit, bancherul a spus că "îmbunătăţiri în acest segment nu se resimt".

"Au fost înregistrate schimbări pozitive pe parcursul cîtorva ani. Eram optimist şi căutam să văd luminiţa de la capătul tunelului. Situaţia a început să se înrăutăţească pe parcursul ultimilor 1,5-2 ani de zile", a menţionat el.

Întrebat dacă explică aceasta de ce niciun investitor străin important nu a intrat pe piaţa Moldovei în ultimii ani, bancherul a subliniat că "înainte de a atrage investitori străini, indiferent de ţara lor de origine, trebuie întreprinse eforturi pentru a satisface cerinţele investitorilor prezenţi deja pe piaţă".

"Dacă regulile de bază - concurenţa loială, lipsa retroactivităţii şi stabilitatea - nu sînt respectate, atunci niciun investitor străin nu va veni aici", a spus Ridha Tekaia.

În opinia sa, "retroactivitatea este lucrul cel mai rău - este duşmanul businessului".

"Investitorii care deja activează aici sînt cei mai buni ambasadori ai RM. Cu regret, dat fiind ultimele evoluţii, personal nu pot încuraja niciun alt investitor străin să vină în Moldova", a adăugat bancherul. (Textul integral al interviului acordat de preşedintele Mobiasbanca Groupe Societe Generale, Ridha Tekaia, îl puteţi citi în numărul din august al revistei Б&Ф-Profit sau pe site-ul www.profit.md).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?