Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Curtea supremă de justiţie a decis lichidarea S.A. "Anchir"

20 aug. 2015,, 16:15   Societate
3453 0
Foto: noi.md
Societatea pe acţiuni "Anchir" urmează a fi lichidată. Potrivit agenţiei "Infotag", asemenea decizie a luat miercuri Curtea Supremă de Justiţie (CSJ).

Curtea Supremă de Justiţie a lăsat în vigoare decizia Curţii de Apel Chişinău prin care S.A. "Anchir" urmează a fi lichidată. Astfel, Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ al CSJ a respins recursul declarat de administratorul insolvabilităţii S.A "Anchir" Igor Bulgaru, care a contestat decizia de lichidare a înreprinderii în legătură cu insolvabilitatea acesteia. Prin decizia CAC din 8 iulie 2015 s-au admis cererile introductive depuse de creditorul SRL "Ialoveni-Gaz" şi Inspectoratul Fiscal de Stat Anenii Noi privind intentarea procesului de insolvabilitate cu aplicarea procedurii falimentului faţă de S.A. "Anchir", ca rezultat al neexecutării planului procedurii de restructurare (în sumă de 23,5 milioane lei).

Prin decizia sa, care este definitivă şi irevocabilă, CSJ a confirmat datoriile existente şi a dispus lichidarea S.A. "Anchir" în vederea obţinerii de către creditori a datoriilor. La momentul de faţă datoriile totale ale Fabricii de cărămidă S.A. "Anchir" sînt de peste 84 mil. lei, inclusiv peste 7,5 mil. lei faţă de "Ialoveni-Gaz", FISC Anenii Noi - 4 mil. lei, dar şi 35 de mil. lei faţă de Banca de Economii, urmare a unui credit contractat anterior.

Anterior S.A. "Anchir" a fost deconectat de la sistemul de aprovizionare cu gaze naturale pentru datorii. Conform cererii S.A. "Moldovagaz" în 2009 uzina a obţinut un credit la BEM pentru a stinge datoriile, însă nu a achitat nici datoriile istorice, nici cele curente pentru gazele naturale, nici creditul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?