X 
Cutremure stiri: 502

Scandalul de la Spitalul „Sfânta Treime”: Starea de sănătate a unuia dintre pacienţii care au orbit s-a agravat

21 aug. 2015,, 09:00   Societate
2702 0
Скандал в больнице «Святой Троицы»: Здоровье одного из ослепших пациентов ухудшилось
Foto: jurnal.md
Starea de sănătate a unuia dintre pacienţii care au orbit din cauza operaţiilor de extragere a cataractei efectuate acum o lună la Spitalul municipal „Sfânta Treime” s-a agravat. Externat cu două săptămâni în urmă, un bărbat de 58 de ani, din raionul Nisporeni, a fost din nou internat după ce s-a simţit rău. Omul crede că ceea ce i s-a întâmplat este o crimă, dar afirmă că nu va merge în judecată pentru că, spune el, „Corb la corb nu-şi scoate ochii”.

După un control medical efectuat la spitalul raional din Nisporeni, medicii de acolo au decis să-l trimită pe Ştefan Jurja, în vârstă de 58 de ani, înapoi în capitală. După ce ieri uneia dintre pacientele care au avut de suferit i-a fost extirpat un ochi, ceilalţi bolnavi se tem că asta îi aşteaptă şi pe ei. Ei spun că ceea ce li s-a întâmplat este o suferinţă enormă pentru familiile lor.

Între timp, procurorii continuă ancheta. Unii dintre pacienţii orbiţi după operaţii la Spitalul Sfânta Treime din capitală sunt decişi să meargă în judecată, iar dacă nu-şi vor găsi dreptatea spun că vor ajunge şi la CEDO. Alţii, însă, spun că nici nu vor apela la justiţia din Republica Moldova, fie pentru că nu au încredere în aceasta fie pentru că nicio decizie de judecată nu le va putea întoarce văzul.

Amintim că zece persoane şi-au pierdut vederea în urma operaţiilor de extragere a cataractei, efectuate pe 16 iulie la Spitalul "Sfânta Treime". Ieri, unei paciente în vârstă de 60 de ani i-a fost extirpat un ochi, după ce infecţia s-a agravat, iar din această cauză viaţa femei era pusă în pericol.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав