Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Rosselihoznadzor doreşte să inspecteze sistemul de control al securităţii fitosanitare din Moldova

21 aug. 2015,, 16:00   Societate
3009 0
Foto: politikus.ru
Livrările de producţie vegetală din Moldova pot fi majorate doar după ce "experţii ruşi se vor familiariza cu sistemul controlului de stat asupra securităţii fitosanitare a produselor de carantină". Despre aceasta a comunicat directorul adjunct al Rosselihoznadzor, Iulia Şvabauskene, la întrevederea de la Moscova cu primarul de Bălţi, Renato Usatîi.

Conform comunicatului serviciului sanitar rus, citat de agenţia "Infotag", "negocierile au fost dedicate perspectivelor de cooperare în domeniul asigurării securităţii produselor vegetale şi animale, care ar urma să fie livrată din RM în FR".

Renato Usatîi a vorbit despre "interesul sporit al agricultorilor moldoveni de a extinde volumele şi nomenclatura livrărilor în Rusia".

Potrivit Şvabauskene, acest subiect "depinde de interacţiunea la nivel de organizaţii naţionale pentru carantina plantelor şi serviciilor competente în domeniul veterinar".

"Partea moldovenească trebuie să depună o solicitare oficială la Rosselihoznadzor, însoţită de lista actualizată a companiilor interesate de livrări. De asemenea, trebuie să fie prezentată informaţia privind volumele producţiei vegetale, care urmează a fi exportată în Rusia şi rezultatele monitorizării fitosanitare a zonelor de creştere", a spus ea, reiterînd că livrările pot fi permise de Rosselihoznadzor după ce reprezentanţii serviciului se vor familiariza cu mecanismele controlului de stat din partea RM asupra securităţii fitosanitare a producţiei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?