Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Negruţa: Banii vor ajunge la o bancă

25 aug. 2015,, 08:15   Economie
7459 4
Foto: votarea.com
Eliberarea cardurilor de la Victoriabank, cu o dobândă de 12%, pentru ridicarea plăţilor sociale este, de fapt, o formă ascunsă de preluare a gestiunii fondurilor de o altă bancă comercială. Alarma este dată de fostul ministru al Finanţelor, Veaceslav Negruţa, care afirmă că Poşta Moldovei este folosită drept interfaţă, în timp ce mijloacele vor ajunge în gestiunea Victoriabank.

„O eventuală dobândă de 12 la sută la soldul plăţilor sociale este o demonstrare certă că, de fapt, mijloacele vor fi transmise în gestiune unei bănci comerciale, iar Poşta Moldovei apare doar ca interfaţă între beneficiarii de plaţi sociale şi banca dată. În realitate, este o formă ascunsă de preluare a gestiunii fondurilor de o altă bancă comercială. Cei de la Poşta Moldovei încă nu au fost informaţi şi nu pot răspunde la multe întrebări”, afirmă Negruţa.

Fostul ministru al Finanţelor îndeamnă Consiliul Concurenţei să vină urgent cu o opinie, la fel şi Banca Naţională, mai ales că Victoriabank se află acum sub supraveghere specială impusă de BNM.

„Contractul între o întreprindere de stat cu o bancă nu poate fi atribuit fără un concurs deschis. Banca de Economii administra conturile trezoreriale şi plăţile sociale în baza unui contract obţinut după licitaţie deschisă. Aşa era Legea. Acum lege nu mai este. Cei de la BNM, treziţi-vă!!! Nu lăsaţi lucrurile să decurgă în afara cadrului legal. Nu fiţi complice! Măcar acum. Da cineva „BERD, BERD, investitor strategic”.. Prostii. Este altă strategie aici”, mai spune Veaceslav Negruţa.

Reacţia fostului ministru vine după ce astăzi conducerea ÎS „Poşta Moldovei” a anunţat că va elibera carduri Victoriabank, începând cu 1 septembrie, prin intermediul cărora vor putea fi achitate pensiile şi alte plăţi sociale, efectuate anterior de Banca de Economii şi Banca Socială.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?