X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Entuziaştii vor serba Ziua Independenţei pe biciclete

25 aug. 2015,, 13:30   Societate
2767 0
Энтузиасты отметят День независимости Молдовы на велосипедах
Foto: publika.md
"Independenţa pe biciclete", aşa se numeşte cursa pe biciclete organizată de Ziua Independenţei a Republicii Moldova Clubul cicliştilor amatori cu sprijinul Institutului de Cultură şi Arte al Moldovei la Paris şi platforma juridică Voxlex.net.

Potrivit agenţiei "Infotag", organizatorul evenimentul şi liderul cursei Vasile Fotescu a spus că traseul va începe la Ocniţa, prin Bălţi şi la departe spre Chişinău.

"Scopul proiectului este de a marca Ziua Independenţei RM şi de a felicita locuitorii raioanelor din ţară într-un mod original. De asemenea, călătoria cu bicicleta este ecologică şi sănătoasă", a spus el.

Fotescu a comunicat că la eveniment vor participa cel puţin 30 de persoane. La Ocniţa participanţii vor sosi cu trenul pe 25 august. Un bilet de tren Chişinău-Ocniţa costă 64 de lei, dintre care 25 de lei sunt compensaţi de organizatori. Ora plecării - 15.00.

"Participanţii vor parcurge circa 270 km. Pe toată durata cursei ei vor fi însoţiţi de poliţişti şi echipe medicale. Cursa va începe la Ocniţa, de unde sportivii şi amatorii vor pleca prin Edineţ la Bălţi, unde vor înnopta. Pe 27 august cicliştii vor participa la un concert dedicat Zilei Independenţei, după care vor pleca spre Chişinău prin Sîngerei şi Orhei. În capitală participanţii vor ajunge undeva la ora 20.00", a spus organizatorul.

El a mai menţionat că toate cheltuielile de alimentare vor fi suportate de organizatori şi a recomandat participanţilor să ia cu ei 1650 de lei, paşaportul, lingură, furculiţă şi anvelope de rezervă pentru bicicletă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?