Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Candu pledează pentru elaborarea pachetului de legi pentru reformarea sistemului financiar-bancar

3 sep. 2015,, 09:45   Economie
3249 6
Канду выступает за принятие законов по реформированию финансово-банковской системы
Foto: tribuna.md
Preşedintele Parlamentului Andrian Candu pledează pentru elaborarea şi adoptarea pachetului de legi pentru reformarea sistemului financiar-bancar "în vederea consolidării domeniului şi protejării de potenţiale crize". Despre aceasta el a comunicat miercuri la întrevederea delegaţia Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), aflată la Chişinău.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la serviciul de presă al Parlamentului, Candu a spus partenerilor străini că proiectele vor fi elaborate de autorităţile naţionale din domeniu în vederea "îmbunătăţirii situaţiei în sectorul financiar-bancar şi transformării acestuia într-un domeniu transparent, solid şi competitiv".

Spicherul a menţionat că între priorităţile sesiunii de toamnă sunt proiecte legislative ce vizează domeniul justiţiei, sectorul bancar, modernizarea sectorului energetic şi îmbunătăţirea mediului de afaceri. Deputatul a solicitat şi în continuare sprijinul BERD în desfăşurarea reformelor structurale în care s-a angajat Republica Moldova pentru realizarea parcursului european şi a mulţumit partenerilor internaţional pentru sprijinul acordat.

Directorul executiv pentru Europa de Est şi Caucaz, Francis Malige, a salutat angajamentul de a adopta un pachet legislativ menit să reformeze sistemul financiar-bancar, precizând că acest lucru este în interesul ţării şi va avea drept rezultat atragerea investiţiilor străine în economia Republicii Moldova.

BERD este cel mai mare investitor al Moldovei, cu un volum de investiţii în RM de peste 900 mil. de euro.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?