X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Eticheta „proeuropeană” a consilierilor: timp de două ore ei nici nu au intrat în sală

3 sep. 2015,, 14:15   Capitala
2888 0
«Про-европейский» этикет советников: за два часа они даже не зашли в зал
Foto: ipn.md
Cei 25 de consilieri municipali din aripa stîngă au așteptat în zadar două ore în sala de ședințe. Unul de la altul, consilierii au aflat că primarul general a anulat ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC), însă nimeni nu a intrat în sală pentru a face acest lucru omenește și a-și cere scuze pentru faptul că oamenii au fost nevoiți să aștepte, în condițiile în care fiecare dintre ei avea cu ce se ocupa, notează NOI.md.

Faptul că consilierii din partea așa-ziselor partide proeuropene nici nu au venit în sala de ședințe, aflîndu-se tot acest timp într-un birou separat, vorbește despre atitudinea lor față de chișinăuieni și problemele acestui oraș, pe care consilierii se pare că nu se grăbesc să le soluționeze.

Consilierul municipal din partea Partidului Nostru Ilian Cașu a menționat că ei nu au înțeles de ce a fost anulată ședința. „Eram 25 de oameni, de aceea nu era cvorum și nu puteam începe ședința. Noi nu am avut măcar un dialog normal cu ceilalți 26 de consilieri care constituie majoritatea în CMC”, a spus cu regret consilierul.

Ilian Cașu a concluzionat că, probabil, consilierii de dreapta nu au grijă de cetățeni și pentru ei nu există valori democratice. În situația critică în care se află orașul, de la acești consilieri nu te poți aștepta la ceva concret, la soluționarea problemelor cetățenilor terorizați de construcțiile ilegale.

„Oamenii deja se adresează nu autorităților, ci nouă, consilierilor, în speranța că vom schimba ceva. Însă colegii și-au demonstrat «eticheta proeuropeană». Chirtoacă și apropiații lui au nevoie doar de banii europeni și americani, nu și de standardele de acolo. Nu ne-a anunțat nimeni că după semnarea acordului de constituire a coaliției majoritare va avea loc ședința CMC”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?