X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Parada militara de la Beijing: Tentativa de intimidare

3 sep. 2015,, 19:00   Externe
4838 2

Foto: topwar.ru

Pentru prima data in istoria tarii, China a marcat joi sfarsitul celui de-al doilea Razboi mondial si capitularea Japoniei, organizand o mare parada militara in Piata Tiananmen.In scurtul sau discurs de deschidere a manifestarii, presedintele Xi Jinping a salutat victoria din 1945 impotriva Japoniei care, a spus el, a permis Chinei sa "devina un stat puternic in lume".

In acelasi timp, el a anuntat o reducere a efectivelor Armatei populare de eliberare cu 300.000 de oameni."China nu cauta hegemonia si, cu atat mai mult, nu vrea sa se extinda. Ea nu va impune niciodata suferinte tragice altor natiuni", a asigurat presedintele Xi Jinping. "Razboiul este o oglinda care ne permitem sa intelegem mai bine importanta pacii. Astazi, pacea si dezvoltarea au devenit temele epocii noastre.

In acelasi timp, lumea este departe de a a-si gasi linistea, iar pericolul unui conflict continua sa atarne deasupra umanitatii precum sabia lui Damocles. Prin urmare, trebuie sa tragem lectiile de rigoare din trecut si suntem determinati sa aparam pacea", a afirmat seful statului chinez. Aproximativ 1.200 de soldati si 500 de materiale militare au participat la parada survolata de 200 de avioane si elicoptere. Anterior, armata chineza a anuntat ca pentru 84% din echipamentele care vor defila va fi prima aparitia in public. La eveniment si-au dat, de asemenea, concursul, aproximativ un milion de militari straini, inclusiv un detasament rus.

Potrivit presei, in jur de 850.000 de locuitori ai Beijingului au fost mobilizati pentru a asigura securitatea strazilor capialei. Uzinele au fost inchise de la mijlocul lunii august, iar circulatia rutiera a fost redusa pentru a asigura o buna calitate aerului din Beijing.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?