Arşiţa stiri: 167
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Pentagonul isi inchide laboratoarele biologice

4 sep. 2015,, 21:00   Externe
3692 0

Foto: obzor2020.hr

Pentagonul a decis să îngheţe temporar activitatea laboratoarelor sale de cercetare a armelor biologice pentru a verifica toate procedurile de securitate după descoperirea unor deficienţe a acestora în mai multe dintre ele.

Printr-un comunicat, armata terestră americană (US Army) a anuntat instituirea unui moratoriu asupra 'producerii, manipulării, testărilor şi expedierii' substanţelor biologice în cele patru laboratoare capabile să producă aceste substanţe. 'Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la finalizarea' unei verificări a procedurilor de securitate în aceste laboratoare, a explicat US Army.

Decizia este valabila si pentru alte cinci laboratoare militare mai puţin importante, care nu produc substanţe biologice, dar le utilizează. Fiabilitatea acestor proceduri în laboratoarele de cercetare biologică ale armatei americane a fost pusă la îndoială în primăvară după descoperirea unor bacili activi de antrax în unele loturi de bacili presupuşi inactivi, expediate de laboratorul militar din Dugway (statul american Utah, în vestul SUA).

Loturi suspecte provenind din acest laborator au fost descoperite în 194 de laboratoare din SUA şi în alte 9 ţări. Concentraţiile de bacili activi erau foarte slabe şi nu a fost detectată nicio contaminare umană. Noile masuri sun consecinta depistarii a unor bacili activi de antrax în afara incintei laboratorului din Dugway, fără urmari pentru sănătatea oamenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав