Cutremure stiri: 502

Ucraina: Saakasvili vrea sa-l dea jos pe premierul Iatseniuk?

6 sep. 2015,, 20:30   Externe
6872 2

Foto: rtr.md

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, în prezent guvernator al regiunii ucrainene Odesa, a acuzat guvernul prooccidental de la Kiev că s-a scufundat în corupţie şi sabotează reformele, acuzaţii respinse ca "neadevărate" de prim-ministrul ucrainean

"Sub ochii mei, corupţia a luat noi forme şi s-a ridicat la un nivel" superior, a lansat Saakaşvili, care a primit cetăţenia ucraineană înainte de a fi numit la sfârşitul lunii mai la Odesa, în sudul Ucrainei. La un an şi jumătate de la răsturnarea unui regim prorus considerat foarte corupt şi venirea la putere a prooccidentalilor, "eu nu văd reforme", a deplâns guvernatorul, ale cărui nemulţumiri sunt împărtăşite de mulţi în Ucraina şi în Occident.

"Şi motivul pentru aceasta sunt interesele lucrative ale oligarhilor care controlează guvernul ucrainean", a mai acuzat el. "În fiecare zi, eu vorbesc de sabotaj şi nu de la Rusia sau clanurile locale, ci din partea puterii centrale", a asigurat Saakaşvili. Premierul Arseni Iatseniuk, acuzat de unii experţi pentru ritmul lent al reformelor în Ucraina, nu a întârziat să-i răspundă guvernatorului.

"Nu este demn ca un fost preşedinte să recurgă la acuzaţii neadevărate", a răspuns el in fata presei. "Îi înţeleg emoţiile, înţeleg că este greu pentru el. Dar este greu pentru toată lumea... Aceste emoţii şi acuzaţii nefondate aduc apă la moară celor care sunt împotriva reformelor", a estimat el. Unii experţi ucraineni au văzut în această intervenţie înflăcărată a lui Saakaşvili începutul campaniei sale pentru postul de prim-ministru ucrainean, chiar dacă el însuşi neagă. Saakaşvili, un prooccidental venit la putere în Georgia în 2003 cu Revoluţia Trandafirilor, a condus această fostă republică sovietică din Caucaz timp de un deceniu, scrie agerpres.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав