Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Chirtoacă despre protestul ansamblului „Codreanca”: Nu exclud că este vorba de un abuz (VIDEO)

7 sep. 2015,, 10:35   Capitala
5914 4

Foto : kp.ru

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, susține că protestele organizate de ansamblul de dansuri „Codreanca” pe strada Ion Creangă ar avea alte scopuri decît cele anunțate de inițiatori. Potrivit edilului, la mijloc poate fi vorba de o răfuială sau de o acțiune politică, notează NOI.md.

Liberalul a criticat și faptul că în flashmobul desfășurat preajma sediului ansamblului de dansuri au fost implicați și copii.

„E de discutat în ce măsură e în regulă să expui la pericol copiii, chiar dacă e vorba de un protest. Toată istoria asta iese dintr-o limită a unor abordări legitime. Noi am mai avut proteste cu privire la construcție, avem și le vom avea, dar cumva lucrurile trebuie păstrate în cadrul bunului-simț, cel puțin. Trebuie de văzut care sînt obiecțiile lor, cît sînt de întemeiate? Dacă facem o competiție, care poate mai bine să se prezinte în fața opiniei publice, ne punem și noi mintea în mișcare. Nu exclud că poate fi și un abuz din partea celor care încearcă acum să încingă spiritele”, a declarat Chirtoacă în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Primarul a cerut ca toate părțile vizate în acest scandal să-și expună punctul de vedere cu privire la construcția blocului locativ ce urmează a fi ridicat între Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” și parcul „Dendrarium”.

„Am să rog să fie invitați vecinii din zonă, să vedem cauzele obiective, să nu ajungem cumva la concluzia că pur și simplu cineva a pus ochiul pe acel teren, nu a ajuns la el acel teren și acum se manifestă într-un mod aparte sau avem un protest de ordin politic, pentru că cineva se pregătește de campania din anul 2019”, a specificat Chirtoacă.

Precizăm că săptămîna trecută, dansatorii ansamblului „Codreanca” au dansat în mijlocul străzii, în semn de protest față de construcția unui bloc locativ în preajma sediului lor. În urma acestui flashmob, lucrările de construcție au fost suspendate.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?