Cutremure stiri: 506

Autorităţile Transnistriei acuză Moldova de „acţiuni represive”

7 sep. 2015,, 12:25   Politică
2858 4
Власти Приднестровья обвинили Молдову в "репрессивных действиях"
Foto: novostipmr.com
„Este o acţiune neprietenească, orientată spre izolarea informaţională şi diplomatică a Transnistriei”. Astfel a calificat Ministerul de Externe al autoproclamatei RMN acţiunile întreprinse de poliţia de frontieră la Aeroportul din Chişinău, şi anume "controalele şi interogările delegaţiei Abhaziei şi Osetiei de Sud, care au participat la acţiunile consacrate celei de-a 25-a aniversări a RMN".

Într-o declaraţie a Ministerului de Externe, citată de agenţia "Infotag", se subliniază că măsurile întreprinse de Chişinău au creat "condiţii extrem de incomode pentru deplasarea delegaţiilor".

"În special, membrii delegaţiei au fost deportaţi din Republica Moldova şi au primit interdicţie de intrare pentru o perioadă de 10 ani. Interogarea vicepreşedintelui Abhaziei V. Gabniya şi a consilierului preşedintelui Abhaziei V. Zantariya au durat mai mult de două ore şi au fost însoţite de încercări de a exercita presiune morală şi psihologică, dar şi ameninţări. În rezultat, delegaţia Abhaziei nu a putut să plece cu cursa planificată, ci a trebuit să cumpere bilete pentru următorul zbor", se menționează în declarația Ministerului de Externe.

Potrivit documentului, anterior Republica Moldova "a dar asigurări că este pregătită să asigure circulaţia în bune condiţii a tuturor oaspeţilor Transnistriei în timpul festivităţilor, însă ulterior aceste asigurări au fost retrase, avînd în vedere că delegaţiile internaţionale venite în Transnistria au subminat suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova".

Tiraspolul a calificat incidentul drept "o provocare nechibzuită ce demonstrează iresponsabilitatea, iraţionalitatea şi poziţia complexată a Moldovei în cadrul negocierilor".

"Acest tip de dificultăţi artificiale doar consolidează cetăţenii din Transnistria", se mai specifică în declarație.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав