Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 268
Transnistria stiri: 1460

Fermierii vor putea importa produse petroliere fără a achita taxe

10 sep. 2015,, 10:00   Societate
2552 1
Правительство разрешило фермерам импортировать ГСМ для собственного пользования
Foto: gagauzmedia.info
Agricultorii moldoveni vor putea importa produse petroliere, fără să achite taxele de licenţă. Un proiect în acest sens a fost aprobat de Guvern. Autorităţile susţin că noile modificări au scopul de a limita practicile abuzive de formare a preţurilor pe piaţă.

Potrivit proiectului, producătorii agricoli vor putea importa produse petroliere doar pentru efectuarea lucrărilor de câmp, nu însă şi pentru comerţ. Spre deosebire de ceilalţi importatori, fermierii nu vor achita taxe pentru licenţă. Modul în care va fi implementată legea va fi supravegheat de Agenţia Naţionale pentru Reglementare în Energetică, care a primit atribuţii suplimentare. Instituţia va ţine sub control tranzacţiile cu produse petroliere şi modul de declarare vamală.

Modificările au scopul de a produce efecte imediate atât asupra consumatorilor, cât şi a mediului de afaceri, prin limitarea practicilor abuzive la formarea preţurilor, concomitent cu excluderea carenţelor existente în mediul concurenţial, se precizează în document. Proiectul trebuie să fie votat şi de parlament. Liberalizarea pieţei produselor petroliere este una din solicitările fermierilor, care au protestat anterior pe drumurile naţionale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав