X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Tapiola: ”Demonstrațiile pașnice reprezintă dreptul de bază al europenilor”

11 sep. 2015,, 10:22   Politică
2854 3

Foto: noi.md

Protestul de amploare organizat în Piața Marii Adunări Naționale de către liderii Platformei Demnitate și Adevăr continuă. Sute de persoane și-au instalat corturile în inima capitalei gata să stea pînă la urmă pe poziții. Aceștia protestează împotriva oligarhilor de la putere, cerîndu-și ţara înapoi. Mitingul a ajuns în vizorul oficialilor europeni. Punctul său de vedere asupra acestui subiect și l-a exprimat Ambasadorul UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola.

”În primul rînd, demonstrațiile pașnice reprezintă dreptul de bază al europenilor. Desigur, populația a rămas dezamăgită. La fel sînt și multe întrebări, la care oficialii, inclusiv prim-ministrul, au dat răspunsuri clare”, - a spus prentru presă oficialul european.

Tapiola a mai menționat că este foarte important ca fiecare să se implice în realizarea reformelor pentru ca litigiile din sectorul bancar să fie investigate, iar banii restituiți.

La rîndul său, ambasadorul EU promite că va urmări de aproape desfășurarea lucrurilor. ”Desigur, deja știm că o persoană a fost arestată pentru 30 de zile. Noi vom monitoriza ca procedura de investigare a cazului dat să fie corectă, fără abateri”, - a spus el.

Ambasadorul consideră că protestele din Chișinău trebuie sa fie un subiect aparte și să nu vizeze alte probleme ale statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?