Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Tiraspolul avertizează Chișinăul

11 sep. 2015,, 11:15   Societate
5228 6

Foto: rutowns.ru

Tiraspolul a avertizat Chișinăul că ar putea să restricționeze circulația mașinilor cu numere de înmatriculare în Republica Moldova pe teritoriul regiunii transnistrene. Declarația a făcut făcută joi, de reprezentanta politică a administrației separatiste Nina Ștanski, după discuțiile purtate oficiul din Tiraspol al Misiunii OSCE, cu vicepremierul pentru reintegrare Victor Osipov.

Ştanski a făcut această atenţionare drept urmare la anunţul Chişinăului că de pe 1 septembrie, mașinile cu numere transnistrene nu vor mai putea traversa frontiera de stat a Republicii Moldova.

„Eu nu pot să-mi imaginez în ce mod autoritățile moldovenești vor explica zecilor de mii de proprietari de automobile posibilele reacții din partea Transnistriei, în cazul în care libera circulație a automobilelor moldovenești va suferi din cauza unor astfel de politici iraționale. Aparent, criza politică din Republica Moldova va avea un impact negativ direct asupra negocierilor încă o anumită perioadă”, a declarat Nina Ștanski, citată de www.novostipmr.com.

În context, Nina Ștanski a cerut autorităților moldovene să-și revizuiască decizia privind interzicerea circulației transportului cu înregistrare transnistreană prin punctele de control de la granița cu Ucraina.

Aceeaşi sursă mai scrie că vicepremierul pentru Reintegrare Victor Osipov a precizat că prin decizia Poliţiei de Frontieră, Chişinăul nu a făcut decît să se conformeze legislației interne și angajamentelor internaționale, potrivit cărora mașinile din regiuni nerecunoscute nu pot fi lăsate să treacă frontiera.

„Poliția de Frontieră s-a conformat astfel legislației interne și angajamentelor internaționale, prin care mașinile din regiunile nerecunoscute nu pot fi lăsate să treacă frontiera. Acest lucru nu este ceva nou, dar este o „surpriză” neplăcută, înțelegem acest lucru”, a spus Victor Osipov.

Moldova.ORG reaminteşte că cu începere din 1 septembrie, mașinile cu numere transnistrene sau cu numere ale statelor nerecunoscute de Republica Moldova nu pot traversa frontiera de stat a Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?