Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 280
Transnistria stiri: 1461

Tragedia care a schimbat lumea! 14 ani de la cel mai sîngeros atentat terorist din istoria omenirii

11 sep. 2015,, 10:40   Externe
2980 2

Foto: segodnya.ua

Milioane de americani comemorează astăzi victimele atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. Acum 14 ani, teroriştii au încercat să îngenuncheze Statele Unite.

Aproape 3.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii turnurilor gemene din New York. Tragedia, care a şocat o lume întreagă, a schimbat cursul istoriei.

În locul în care se înălţau clădirile World Trade Center va fi organizată o ceremonie comemorativă şi va fi ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor sîngerosului atentat.

Un omagiu celor morţi va fi adus şi la Washington, unde un avion de pasageri a fost deturnat şi s-a prăbuşit peste clădirea Pentagonului. În acest loc au fost construite o capelă şi un monument comemorativ.

La 08:46, ora la care, în urma cu 13 ani, un avion de pasageri lovea turnul nordic al complexului World Trade, oficialii de la Casa Albă, vor ţine un moment de reculegere.

Aeronava, deturnată de teroriști, a intrat în clădire cu 790 de kilometri pe oră. Impactul a fost atît de puternic încît şase etaje au fost distruse.

Masacrul din 11 septembrie 2001 i-a fost atribuit reţelei teroriste Al-Qaida, condusă de către Osama bin Laden.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав