X 
Cutremure stiri: 506

Scrisoarea deţinutului politic, Grigore Petrenco din Izolator

12 sep. 2015,, 14:30   Politică
5510 4

Foto: noi.md

Deţinutul politic, ex-deputatul Grigore Petrenco a transmis în libertate adresarea sa către toţi care au susţinut şi au manifestat solidaritate cu activiştii partidului său, arestaţi pentru protestul din faţa Procuraturii Generale.

Scrisoarea, transmisă redacţiei agenţiei OMEGA a fost redactată pe verso a deciziei instanţei de judecată privind arestarea pentru 30 de zile.

„Deşi avem foarte puţină informaţie despre ceea ce se întâmplă dincolo de Izolator, ştiu că mulţi dintre Dvs. s-au solidarizat cu noi şi fac tot posibilul pentru ca noi să ieşim în libertate. Vă mulţumim enorm de mult!

Deţinutul politic a calificat acţiunile privind suprimarea protestului paşnic din faţa Procuraturii Generale, drept o dovadă că regimul isterizat se teme de propriul popor.

„Dar, punctul de neîntoarcere, pentru această putere oligarhică, coruptă, antipopulară, deja a fost trecut – la 6 septembrie. Toate celelalte tentative ale structurilor lui Plahotniuc de discreditare şi agresare a opoziţiei şi liderilor ei, de presiuni şi arestări, de suprimare a tendinţelor protestatare în societate, sunt echivalente cu apăsarea acceleratorului pentru pilotul care merge cu viteză maximală spre un perete de beton”, constată Petrenco.

„Sunt convins, Moldova poate fi eliberată din labele grupării criminale organizate!!! Depinde de fiecare dintre noi! Presiunea asupra puterii şi protestele nu trebuie oprite!”, a concluzionat fostul deputat, Grigore Petrenco.

Liderul partidului de opoziţie, „Blocul Roşu”, fostul deputat, membrul de onoare al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Grigore Petrenco a fost reținut violent de poliție la 6 septembrie, după ce a protestat în fața Procuraturii Generale şi a intenţionat să instaleze corturi pe trotuar, în faţa instituţiei publice pentru a protesta paşnic în regim non-stop contra regimului oligarhic.

La 8 septembrie, judecătoria sectorului Râşcani a luat decizia privind plasarea în arest pentru 30 de zile a liderului Blocului Roşu, membrul de onoare al APCE, Grigore Petrenco şi altor 7 persoane care au participat la protest.

Avocatul a calificat acest dosar drept „o comandă politică” şi o răfuială cu persoanele incomode puterii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав