X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Șeful-adjunct al DNA, despre procurorul român care va ajuta Moldova în lupta cu corupția

16 sep. 2015,, 13:03   Societate
3681 0

Șeful-adjunct al DNA, despre procurorul român care va ajuta Moldova în lupta cu corupția
Foto: infotag.md

Procurorul-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție a României, Nistor Călin, nu cunoaște nimic despre misiunea procurorului român Mariana Alexandru, la Chișinău. Călin a declarat astăzi presei că Mariana Alexandru este un procuror bun, cu experiență în domeniul anticorupție, dar nu știe cum va coopera cu instituțiile de drept din Republica Moldova, notează NOI.md.

„Personal nu cunosc mandatul doamnei fost procuror Mariana Alexandru. O cunosc, este un procuror bun, însă, necunoscînd care sînt atribuțiile ei la acest moment, nici nu pot previziona care vor fi rezultatele. Eu sper, avînd în vedere experiența dumneaei, să vă sprijine în împărtășirea bunelor practici ale Direcției Naționale Anticorupție, implementarea acestora în instituțiile dumneavoastră și obținerea unor rezultate pe măsura experienței dumneaei”, a menționat Călin în cadrul unei conferințe.

Precizăm că președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat săptămîna trecută că un procuror cu experiență în cadrul Direcției Naționale Anticorupție va veni la Chișinău să asiste CNA-ul din Republica Moldova. Deși informația nu a fost confirmată oficial, în presă se vehiculează că este vorba de fostul procuror-şef al Secţiei II în cadrul DNA, Mariana Alexandru. Aceasta va activa la Chișinău sub egida Uniunii Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?