Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

200 de voluntari din toate raioanele Moldovei vor fi instruiți să acorde asistență persoanelor vîrstnice

16 sep. 2015,, 17:15   Societate
3576 0
200 волонтеров со всех районов Молдовы обучат оказанию помощи пожилым
Foto: infotag.md
200 de persoane din toate raioanele Moldovei vor fi instruite să acorde asistență oamenilor în etate în cadrul proiectului „Pregătirea voluntarilor în domeniul îngrijirii la domiciliu”. Acesta va fi realizat de Asociația obștească HOMECARE, cu suportul financiar al Ambasadei Cehiei în Republica Moldova.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Cehiei în Republica Moldova, Jaromir Kvapil, a spus miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că voluntarii vor fi instruiți și vor activa la centrele de îngrijire socială la domiciliu, adăugînd că „în Moldova deja au fost deschise șase centre similare și în viitorul apropiat se prevede să se deschidă încă două”.

„Bugetul programului este de circa 14 mii de euro. Este un proiect mic, dar deosebit de important. Pe viitor sperăm să deschidem încă cîteva centre de asistență socială în Transnistria”, a spus diplomatul.

Ambasadorul și-a exprimat regretul că mulți cetățeni ai Republici Moldova migrează în alte țări, pe cînd aici rămîn singuri oamenii în etate, care au nevoie de îngrijire. El a adăugat că „Cehia întotdeauna va ajuta Moldova acolo unde este posibil”.

Fostul ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, deputata Valentina Buliga a spus că organizația HOMECARE întotdeauna s-a remarcat prin deschidere, idei inovaționale și profesionalism. Buliga a adus Cehiei mulțumiri pentru asistența acordată persoanelor vîrstnice din Moldova.

Viceministrul Sănătății, Gheorghe Țurcanu, a comunicat că „în viitor voluntarii vor avea posibilitatea de a ajunge în Corpul Păcii”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?