X 
Cutremure stiri: 500

Părinţii din Buzduganii de Sus cer să fie redeschisă şcoala din sat

18 sep. 2015,, 11:15   Societate
3417 0

Родители учеников из Буздуганий де Сус отказываются отправлять детей в унгенскую школу после ДТП
Foto: publika.md

Părinţii din satul Buzduganii de Sus, raionul Ungheni, refuză să-şi trimită copiii la şcoală după ce ieri microbuzul cre transporta elevii s-a răsturnat.

Oamenii cer să fie redeschisă şcoala din localitate:

"Copiii stau câte trei pe o banchetă. Unii stau pe nişte scânduri puse între banchete, dar mai sunt copii care merg în picioare".

"În urma accidentului de ieri cerem să fie redeschisă şcoala din sat. Nu ştim cui să ne adresăm, dar vom face tot ceea ce putem ca să fim auziţi."

"După tot ceea ce s-a întâmplat nu-i mai lăsăm pe copii să meargă la şcoală. Avem în sat o şcoală mare, în care încap toţi copiii."

În urma accidentului, un copil a fost internat cu răni grave la reanimare. Mama acestuia spune că se teme acum să-şi trimită cel de-al doilea copil la şcoală cu microbuzul.

"Este groaznic. Copilul plângea foarte tare! Astăzi nu mi-am lăsat fetiţa să meargă la şcoală. Îmi este frică. Nu voi suporta să stau în fiecare zi cu frica-n sân", a explicat femeia.

Opt oameni au ajuns la spital joi seara, după ce un maxi-taxi cu elevi s-a ciocnit cu un alt microbuz de marfă. În urma accidentului, cinci copii au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un elev se află în Secţia de reanimare a spitalului din Ungheni, iar un alt copil a fost adus cu Aviasanul la Chişinău.

Potrivit poliţiei, de vină ar fi şoferul microbuzului de marfă.

"A fost iniţiată o cauză penală, încălcarea regulilor de circulaţie rutieră", a declarat şeful secţiei de Urmărire Penală IGP Ungheni, Nicolae Muraşco.

Oamenii care au avut de suferit în urma accidentului îşi amintesc de momentele groaznice prin care au trecut:

"Am virat la dreapta pentru a evita tamponarea, dar nu am reuşit. Îmi făceam griji pentru copii."

"El avea viteză mare şi nu am reuşit să opresc. Eu mai mult de 40 nu aveam pentru că acolo drumu-i rău."

"Şoferul microbuzului în care ne aflam a observat că spre noi vine o maşină şi a încercat să evite impactul, dar nu a reuşit."

La locul accidentului s-a deplasat şi un echipaj al Serviciului Situaţiilor Excepţionale. Salvatorii au ajutat la transportarea răniţilor şi au spălat combustibilul de pe carosabil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав