Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

În Transnistria relațiile cu Moldova au fost caracterizate drept „răcire progresivă”

19 sep. 2015,, 15:00   Politică
5888 4
В Приднестровье охарактеризовали отношения с Молдовой, как "прогрессирующее похолодание"
Foto: novostipmr.com
Drept „răcire progresivă” a caracterizat relațiile cu Moldova ministrul interimar al afacerilor externe al autoproclamatei RMN Vitali Ignatiev, care a susținut primul său briefing vineri în calitate de nou reprezentant politic al Transnistriei în negocierile cu Moldova.

El a menționat că „partea moldovenească întreprinde un șir de acțiuni unilaterale, care nu au nimic în comun nici cu principiile procesului de negocieri, nici cu conținutul dialogului politic”.

În calitate de exemplu al acțiunilor neprietenești Ignatiev a citat interdicția din partea Moldovei a circulației mijloacelor de transport cu numere transnistrene de înregistrare peste frontiera moldo-ucraineană.

„Este un pas, care limitează dreptul cetățenilor Transnistriei. Nu poate o singură parte să execute înțelegerile, să fie consecventă, cînd cealaltă parte ignoră regulile, încearcă în mod unilateral să exercite presiune. Perioada de 25 de ani a istoriei Transnistriei și dezvoltarea independentă demonstrează că amenințările, blocadele, șantajul niciodată nu dau rezultate. De aceea, calea presiunii este una de impas. Cu cît mai repede vor conștientiza aceasta în RM, cu atît mai repede ne vom mișca înainte”, - a spus ministrul.

El a amintit că părțile au experiență de identificare a soluțiilor pozitive în ce privește reluarea comunicațiilor feroviare de mărfuri în anul 2012.

„Un mare rol și responsabilitate revin garanților, mediatorilor și observatorilor, care dispun de instrumente pentru a influența. Ele permit părților să se miște înainte, să caute soluțiile problemelor”, - a spus Ignatiev.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав