X 
Cutremure stiri: 505

În orăşelul „Demnitate şi adevăr” a fost reţinut un hoţ

21 sep. 2015,, 12:45   Societate
4515 1
Foto: donbass.ua
"În noaptea de luni, în orăşelul «Demnitate şi adevăr» a fost reţinut un hoţ", a relatat pentru "Infotag" unul dintre şefii pazei protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, veteran al războiului din Afganistan şi conflictului transnistrean, plutonier major în rezervă Mihail Carp.

Potrivit lui, printre manifestanţi se întîlnesc cei mai diferiţi oameni – idealişti şi romantici, precum şi dintre cei pe care el îi numeşte "şobolani".

"Bărbatul reţinut astăzi în orăşel este originar din Ialoveni. El a venit ziua, a «inspectat» orăşelul, a văzut ce şi de unde poate fi luat, iar seara «şi-a umplut buzunarele». L-am prins la ieşire, deoarece oamenii s-au plîns că dispar lucruri. L-am transmis oamenilor legii. Acesta nu este primul caz de furt, însă protestatarii niciodată nu şi-au permis nimic asemănător linşajului. Şi eu am devenit victima hoţilor – mi s-a furat un aparat foto, iar peste o zi «am găsit» cardul SD cu toate pozele mele. Sunt conștiincioși", a ironizat Carp.

El a menţionat că securitatea orăşelului este asigurată în fiecare noapte de pînă la 28 de foşti militari sau veterani ai conflictelor armate.

Potrivit lui Carp, numărul mic de protestatari din orăşel se explică prin faptul că practic fiecare al doilea munceşte.

„Sînt aici în fiecare noapte, precum şi toate sîmbetele şi duminicile. În rest, sînt la muncă", a spus el.

21 septembrie a devenit a 15-a zi de proteste din centrul Chişinăului. Cîteva sute de manifestanţi au instalat 424 de corturi. Ei cer demisia preşedintelui, Guvernului, Parlamentului şi desfăşurarea alegerilor anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав