X 
Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4130

Streleț: Demisia lui Drăguțanu în acest moment ridică semne de întrebare

21 sep. 2015,, 16:07   Economie
4249 7

Streleț: Demisia lui Drăguțanu în acest moment ridică semne de întrebare
Фото: vesti.md

Decizia guvernatorului Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, de a-și prezenta demisia poate fi calificată drept una curajoasă, a declarat astăzi premierul Valeriu Streleț. Șeful executivului a precizat că, prin această hotărîre, guvernatorul își asumă responsabilitatea pentru situația dezastruoasă din sistemul bancar, notează NOI.md.

„Decizia de a prezenta cererea de demisie este una destul de responsabilă, o decizie pe care putem să o calificăm chiar curajoasă, deoarece dumnealui își asumă responsabilitatea pentru situația din întregul sistem bancar”, a menționat premierul.

Potrivit lui Streleț, comportamentul lui Dorin Drăguțanu în această perioadă tensionată trezește anumite semne de întrebare. Mai mult, premierul afirmă că prezentarea demisiei ar putea afecta negocierile cu misiunea FMI, care este așteptată mîine la Chișinău.

„Momentul în care a fost prezentată cererea de demisie ridică anumite semne de întrebare, din cauză că sîntem exact în ajunul vizitei FMI. Chiar dacă am comunicat cu reprezentanți locali ai Fondului și le-am explicat că domnul Drăguțanu are încă împuterniciri depline, pînă vor fi urmate toate procedurile de demisie, desigur că asta ar putea afecta cumva procesul de negocieri. Echipa de la guvern este pe deplin pregătită de aceste negocieri, sperăm că se vor finaliza și vor duce la stabilizarea macrofinanciară a țării”, a punctat Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав