X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

România va acorda Moldovei un împrumut de 150 de milioane de euro

22 sep. 2015,, 09:39   Economie
2632 1
Foto: infoprut.ro
Moldova va primi de la România un credit în valoare de 150 de milioane de euro pentru susținerea bugetului, comunică NOI.md.

Potrivit mass-mediei române, acest fapt l-a declarat președintele interimar al Partidului Social-Democrat din România, Liviu Dragnea, menționînd că ieri, la ședința Comitetului Executiv al partidului, premierul Victor Ponta a solicitat mandat pentru a acorda Moldovei un împrumut în valoare de 150 de milioane de euro pentru „plăți bugetare”.

Se prevede că despre alocarea acestui ajutor se va anunța marți, în cadrul ședinței comune a guvernelor Moldovei și României de la Constanța, în cadrul căreia părțile vor conveni asupra condițiilor împrumutului, termenelor rambursării lui etc.

Liviu Dragnea a spus că proiectul de lege privind acordarea de către România a împrumutului în valoare de 150 de milioane de euro Moldovei va fi prezentat ulterior parlamentului român și de aceea premierul Victor Ponta a avut nevoie de mandat și suportul partidului.

Răspunzînd la întrebarea despre scopurile împrumutului pentru Moldova, politicianul român a menționat că el este necesar și pentru funcționarea statului, și pentru alte plăți bugetare.

Anterior prim-ministrul Valeriu Streleț a declarat că Moldova susține negocieri cu România privind obținerea unui împrumut care va permite susținerea bugetului în condițiile stopării finanțării externe din partea donatorilor externi și a partenerilor pentru dezvoltare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?