X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Primăria Chişinău și-a declinat responsabilitatea pentru desfăşurarea protestului din 27 septembrie în fața Parlamentului

24 sep. 2015,, 08:50   Societate
3852 1
Примэрия Кишинева подаст в суд на протестующих
Foto: actualitati.md
Diana Gurschi, şefa Direcţiei juridice a Primăriei, a spus miercuri, în cadrul negocierilor, că "Primăria Chişinău consideră că desfăşurarea acţiunii de protest de la Parlament prezintă pericol pentru viaţa şi sănătatea oamenilor, de aceea se va adresa în instanţă".

Potrivit ei, „instanţa va decide cine şi unde va desfăşura acţiuni de protest, precum şi dacă se permite de protestat în fața Parlamentului".

Liderul fracţiunii Partidului Socialiştilor în Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, i-a propus preşedintelui Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase, "să aleagă: sau Platforma "Demnitate şi Adevăr" (DA) desfăşoară acţiunea de protest în piaţă, iar socialiştii la Parlament, sau invers, iar dacă Platforma vrea şi acolo şi acolo, atunci ei protestează pînă la 12.00, iar de la 13.00 vin socialiștii".

Potrivit socialistului, "Platforma a depus cerere de desfăşurare a acţiunii de protest în piaţă pînă pe 26 septembrie, respectiv, din data de 27 în piaţă pot organiza manifestaţii alte organizaţii şi partide".

El a menţionat că "anterior socialiştii de fiecare dată cedau Platformei piaţa cînd era necesar, iar acum ei au decis aşa să procedeze şi spun că mai devreme au depus o cerere pentru 27 septembrie. Nu este corect nici moral, nici juridic".

"Socialiştii oricum vor desfăşura pe 27 septembrie acţiunea de protest – sau în piaţă, sau la Parlament", a spus Ceban.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?