X 
Cutremure stiri: 502

Moldova a aprobat inițierea negocierilor cu România pe marginea creditului în valoare de 150 de milioane de euro

24 sep. 2015,, 12:00   Economie
2728 0

Молдова одобрила переговоры с Румынией по соглашению о кредите в 150 млн. евро
Foto: mamaplus.md

Guvernul Moldovei a aprobat inițierea negocierilor cu România pe marginea proiectului Acordului de împrumut în valoare de 150 de milioane de euro pentru susținerea bugetului țării noastre, relatează NOI.md. Cabinetul de miniștri a aprobat hotărîrea respectivă din inițiativa ministrului Finanțelor, Anatol Arapu.

De menționat că la ședința comună a guvernelor Moldovei și României desfășurată la Constanța părțile au ajuns la o înțelegere principială privind alocarea țării noastre de către partea română a unui credit preferențial în valoare de 150 de milioane de euro pentru sprijinul bugetar. Prim-ministrul României, Victor Ponta, a declarat că creditul va fi acordat Moldovei pe un termen de 5 ani, cu o dobîndă de 1,5 la sută anual. El a specificat că Moldova trece printr-o perioadă dificilă și are nevoie de mijloace pentru suportul bugetar pînă la restabilirea relațiilor cu FMI și deblocarea finanțării externe din partea altor donatori și partenerilor de dezvoltare: a Băncii Mondiale, Comisiei Europene etc.

La rîndul său, prim-ministrul Moldovei, Valeriu Streleț, a declarat că în acest an țara noastră va beneficia de prima tranșă de 60 de mii de euro din valoarea totală a creditului de 150 de mii de euro acordat de România. El a specificat că, potrivit acordului, Moldova nu va folosi banii acordați de România în domeniile neproductive. „Intenționăm să reluăm proiectele investiționale, sistate temporar anterior din cauza lipsei suportului bugetar din partea donatorilor în perioada instabilității politice”, a menționat Valeriu Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав