Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4130

Streleț: În urma demisiei lui Drăguțanu, misiunea FMI nu mai este mandatată să semneze un acord

24 sep. 2015,, 13:35   Economie
3231 4

Streleț: În urma demisiei lui Drăguțanu, misiunea FMI nu mai este mandatată se semneze un acord
Foto: tribuna.md

Pînă pe 21 septembrie curent, misiunea Fondului Monetar Internațional a fost mandatată să vină în Moldova pentru a negocia și semna un acord-memorandum cu Republica Moldova. În urma demisiei guvernatorului BNM, Dorin Drăguțanu, acest mandat a fost însă retras, a anunțat astăzi premierul Valeriu Sreleț, informează NOI.md.

În aceste condiții, reprezentanții FMI vor iniția negocierile în vederea semnării unui acord de finanțare doar după ce Parlamentul va desemna nouă conducere a Băncii Naționale.

„Misiunea urmează să activeze în perspectivă apropiată în doi pași. Primul vizează evaluarea politicilor Guvernului și BNM-ului pe domenii vitale de dezvoltare și pasul doi – stabilirea unei perspective de semnare cu Republica Moldova a unui memorandum, program de țară, după confirmarea de către Parlament a noii conduceri a BNM”, a punctat Streleț.

Șeful executivului a mai precizat că Guvernul a fost și este pregătit pentru semnarea unui acord cu FMI. Potrivit lui, reprezentanții FMI au discutat cu conducerea BNM subiecte ce țin de procesul de lichidare a băncilor fraudate, măsurile de prevenire a unor situații similare pe viitor, investigarea fraudelor și perspectiva recuperării activelor deturnate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав