X 
Cutremure stiri: 501

Platforma DA: „Consiliul Europei este îngrijorat de lipsa reacţiei autorităţilor la proteste”

25 sep. 2015,, 08:45   Politică
4711 10

Foto: noi.md

Reprezentanţii Biroului Consiliului Europei în Moldova sînt îngrijoraţi în legătură cu lipsa de reacţie a autorităţilor faţă de protestele continue care au loc de la 6 septembrie în Piaţa Marii Adunări Naţionale, au afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, liderii Platformei DA care desfăşoară o acţiune permanentă de protest în centrul Chişinăului. Potrivit lor, Consiliul Europei şi-a exprimat îngrijorarea faţă de faptul că în ţară nu au loc reforme, în cadrul unei întrevederi cu liderii protestatarilor, care a avut loc miercuri, 23 septembrie, informează IPN.

Liderii protestatarilor susţin că membrii Biroului s-au arătat îngrijoraţi faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor la revendicările protestatarilor. „Şeful Biroului, Jose-Luis Herrero, este în continuare un susţinător al protestatarilor. Reprezentanţii Consiliului Europei sînt de partea noastră, de partea celor care înţeleg această stare catastrofală în care ne-am pomenit. Această structură internaţională şi-a exprimat disponibilitatea de a avea contacte directe cu protestatarii. Membrii Biroului de la Chişinău au menţionat că există posibilitatea de a merge şi la sediul Consiliului din Strasbourg”, a declarat Valentin Dolganiuc, vicepreşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale.

Liderii protestatarilor au anunţat că au avut şi o întîlnire neformală cu reprezentanţii FMI în Moldova. „Reprezentanţii FMI sînt foarte deranjaţi de faptul că nu doar sînt ignoraţi de autorităţi, dar pur şi simplu este o bătaie de joc atunci cînd misiunea FMI este în zbor spre Chişinău, iar guvernatorul Băncii Naţionale îşi dă demisia. Este o bătaie de joc de o asemenea instituţie internaţională”, a continuat Dolganiuc.

Platforma DA a anunţat că îşi va continua întîlnirile cu cetăţenii în raioanele ţării. Astfel, pentru sîmbătă şi duminică sînt planificate întîlniri cu cetăţenii din Străşeni, Cimişlia, Făleşti, Criuleni, Călăraşi, Ungheni, Bălţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав