X 
Cutremure stiri: 501

Usatîi şi Dodon îndeamnă la un protest civic naţional duminică, 27 septembrie

27 sep. 2015,, 10:12   Societate
3566 3
Усатый и Додон призывают выйти на массовый общегражданский протест
Foto: ru1.md
În ajunul protestului, anunţat pentru duminică, 27 septembrie, la Chişinău, parvin tot mai multe semnale din teritoriu despre tentativele de intimidare a reprezentanţilor companiilor de transport, inclusiv despre ameninţările cu retragerea licenţelor celor care vor oferi autobuze şi microbuze cetăţenilor care vor să participe la protestul de duminică.

În acest context, organizatorii protestului, Renato Usatîi şi Igor Dodon fac apel către ministerul Transporturilor, să înceteze imediat presiunile asupra transportatorilor.

Dacă va fi retrasă măcar o licenţă sau vreo companie de transport va avea de suferit de pe urma transportării cetăţenilor pe data de 27 septembrie, mii de oameni vor veni la ministerul Transporturilor şi vor obţine anularea imediată a deciziilor care sfidează drepturile transportatorilor, dar şi demisia imediată a conducătorului instituţiei, Iurie Chirinciuc, dacă va fi nevoie de asemenea măsuri.

Liderii Partidului Nostru şi ai Partidului Socialiştilor, fac totodată şi un apel către organele de drept, inclusiv către şeful Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc şi şeful său nemijlocit – Vlad Filat, cu avertismentul privind inadmisibilitatea chiar şi a unor aluzii la blocarea călătoriilor oamenilor în ziua protestului, la 27 septembrie.

Orice acţiuni ilegale ale poliţiei vor fi documentate şi vor fi circumstanţe agravante în cadrul viitoarelor procese penale, în care vor fi vizaţi cei doi cetăţeni, susmenţionaţi, dar şi alţi potenţiali participanţi ai acţiunilor ilegale în raport cu protestatarii paşnici, cel puţin, privind eventuala încălcare a legii de către ei la 27 septembrie.

Renato Usatîi şi Igor Dodon îndeamnă cetăţenii să se mobilizeze la maxim şi să iasă la protestul apolitic, masiv şi cetăţenesc, care se va desfăşura fără drapele de partid, fără lozinci geopolitice, având un singur scop – eliberarea cât mai rapidă a Moldovei de sub controlul oligarhilor, sancţionarea tuturor vinovaţilor pentru furturile şi dezmăţul din ultimii şase ani, demisia Preşedintelui şi a Guvernului, organizarea unor alegeri parlamentare anticipate libere, corecte şi independente de influenţa oligarhilor.

Coloanele de manifestanţi se formează la 27 septembrie, la ora 12.00 în trei locaţii: la Circ, la Academia de Ştiinţe şi la Memorialul „Eternitate”. După un marş spre centrul capitalei, în faţa Parlamentului va avea loc un protest la ora 14.00.

Acum câteva zile, organizatorii protestului, împreună cu susţinătorii săi, au instalat corturi în scuarul din faţa clădirii Parlamentului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав