X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1464
Preşedintele stiri: 4138

Streleț pleacă în SUA

28 sep. 2015,, 10:35   Politică
2567 3

Foto: noi.md

O delegație a Republicii Moldova, condusă de premierul Valeriu Streleț, participă, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie la Segmentul Înalt din cadrul sesiunii a 70-a a Adunării Generale a ONU, reuniune care adună lideri politici și oficiali din majoritatea statelor lumii, notează NOI.md.

Delegația moldovenească va avea o întrevedere cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. În seara zilei de 30 septembrie, Valeriu Streleț va susține un discurs în numele Republicii Moldova la tribuna principală a ONU.

De asemenea, la invitația președintelui SUA, Barack Obama, delegația Republicii Moldova va participa la Summitul Liderilor privind combaterea Statului Islamic din Irak și Levant (ISIL) şi Extremismului Violent.

Pe parcursul vizitei, Șeful executivului va avea întrevederi bilaterale cu omologul său din Suedia, cu președinții Bulgariei și Lituaniei, cu directorul executiv al Corporaţiei Provocările Mileniului (MCC), Dana J. Hyde, cu oficiali din cadrul Departamentului de Stat al SUA, precum şi cu reprezentanți ai companiilor din domeniul energetic.

Premierul va mai purta discuții cu conducerea Fondului Monetar Internațional în vederea consolidării cooperării bilaterale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав