Cutremure stiri: 502

Mii de simpatizanţi ai extremei drepte au protestat faţă de migranţi în marile oraşe din Polonia

28 sep. 2015,, 20:00   Externe
3511 1

Foto: agerpres.ro

Extrema dreaptă a organizat o serie de proteste faţă de migranţi în marile oraşe din întreaga Polonie, inclusiv la Varşovia, la care a anunţat că au participat mii de persoane, relatează Euronews. Aceste proteste au fost organizate în urma deciziei premierului Ewa Kopacz ca Polonia să se alăture celorlalte state membre UE în a oferi asistenţă financiară refugiaţilor.

De asemenea, Polonia urmează să accepte aproximativ 7.000 de refugiaţi până în 2017. Ca răspuns la aceste manifestaţii, Kopacz s-a alăturat unor activişti care acoperă cu vopsea, în cadrul unei campanii, inscripţii rasiste de pe ziduri din capitala poloneză.

Campania vizează să eradicheze toleranţa "pasivă" a discursului urii în spaţiile publice. Voluntari au acoperit cu vopsea inscripţii antiimigraţie şi homofobe de pe ziduri şi clădiri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав