X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 277
Transnistria stiri: 1461

Membrii Societăţii Vînătorilor şi Pescarilor au solicitat demiterea lui Munteanu

30 sep. 2015,, 10:15   Societate
3584 2
Foto: jurnal.md
Membrii Societăţii Vînătorilor şi Pescarilor din Moldova vor ieși astăzi la protest. Ei solicită demiterea ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, fiind nemulțumită de hotărîrea Guvernului privind interzicerea vînatului păsărilor acvatice și iepurelui de cîmp.

Autoritățile și-au argumentat inițiativa prin scăderea considerabilă a numărului de animale sălbatice. În Moldova sînt circa 73 de mii de iepuri de cîmp. Vînatul va fi autorizat doar atunci cînd numărul acestor animale va fi de cel puțin 160 de mii.

S-a diminuat brusc și numărul de păsări acvatice. Astfel, dacă în anul 2010, în țară erau peste 7 mii de gîște sălbatice, atunci în 2015 – doar 400. În afară de aceasta, s-a micșorat și numărul de rațe și lișițe. În ultimii cinci ani numărul acestora a scăzut de la 85 la 18 mii. Vînătorii, la rîndul lor, susțin că aceste date sînt eronate.

Drept răspuns la solicitarea privind demiterea, Valeriu Munteanu a scris pe rețelele de socializare că primează interesul public, iar adevărații vînători trebuie să fie interesați de menținerea și dezvoltarea faunei, nu de distrugerea ei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав