Arşiţa stiri: 232
Transnistria stiri: 1421
Preşedintele stiri: 4130

Streleț l-a invitat pe secretarul general al ONU în Moldova

30 sep. 2015,, 09:56   Politică
2390 2

Streleț l-a invitat pe secretarul general al ONU în Moldova
Foto : gov.md

În cadrul participării la sesiunea a 70-a a Adunării Generale a Națiunilor Unite, premierul Valeriu Streleț a purtat discuții cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. Oficialul ONU a reiterat disponibilitatea organizației de a oferi asistență Republicii Moldova în domeniile de competență, notează NOI.md.

Interlocutorii au discutat despre situația regională de securitate și evoluțiile în dialogul pentru reglementarea conflictului transnistrean, fiind menționată relevanța proiectului ONU privind măsurile de încredere.

Ban Ki-moon s-a referit la adoptarea recentă a noilor Obiective globale pentru dezvoltarea durabilă în perioada post-2015, exprimînd speranța că Guvernul Republicii Moldova va întreprinde acțiuni hotărîte pentru implementarea acestora.

În context, premierul Valeriu Streleț a lansat invitația la adresa secretarului general al ONU de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova. Valeriu Streleț a declarat că s-a făcut un pas important în avansarea eforturilor globale de dezvoltare.

Precizăm că o delegație a Republicii Moldova participă, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, la sesiunea a 70-a a Adunării Generale a ONU, reuniune care adună lideri politici și oficiali din majoritatea statelor lumii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe 31 august, în Moldova este sărbătorită în mod tradițional Ziua Limbii de Stat. Cum să păstrăm limba maternă, în condițiile globalizării și creșterii popularității limbilor străine?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав