X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

APCE a solicitat eliberarea urgentă a deținuților politici din „grupul Petrenco” (DOC)

30 sep. 2015,, 14:45   Politică
3155 5
ПАСЕ призвала немедленно освободить политзаключенных «группы Петренко» (DOC)
Foto: noi.md
„Condamnăm vehement încălcarea extrem de gravă a drepturilor şi libertăţilor omului în Moldova, dar şi represiunile politice împotriva reprezentanţilor opoziţiei”, scrie în Declarația APCE privind arestarea „grupului Petrenco”.

În Declarație se menționează că libertatea de exprimare, libertatea întrunirilor şi dreptul la proteste sînt drepturile fundamentale ale omului, iar Moldova, fiind membru cu drepturi depline al Consiliului Europei, este obligată să respecte angajamentele asumate.

Anterior s-a mai comunicat că Declaraţia scrisă privind solicitarea punerii neîntîrziate în libertate a deținuților politici din Moldova a fost semnată de 32 de deputați din toate grupurile politice ale APCE, care reprezintă 20 de țări europene.

Menționăm că ședința instanței în cazul „grupului Petrenco” care urma să aibă loc astăzi, 30 septembrie, la ora 14.00, la Judecătoria sectorului Rîșcani, a fost amînată pe vineri, 2 octombrie. Acest fapt l-a comunicat unul dintre activiștii civili, Constantin Svetlicinîi, pe rețelele de socializare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?