Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

SUA a reacționat la decizia Rusiei de a introduce trupe în Siria

30 sep. 2015,, 17:20   Externe
4449 2

Foto: ruvr.ru

Secretarul de stat american, John Kerry, a apreciat ca implicarea presedintelui rus Vladimir Putin in Siria ar putea fi o 'oportunitate' pentru SUA, intr-un interviu acordat marti postului de televiziune CNN.

Moscova s-ar putea trezi intr-o situatie "complicata", care i-ar putea afecta politica fata Siria, tara sfasiata de patru ani si jumatate de razboi, si fata de liderul sirian Bashar al-Assad, a apreciat Kerry. 'Daca se situeaza de parte lui Al-Assad, Iranului si Hezbollah, el (Putin) va avea o problema foarte grava cu tarile sunnite din regiune', a spus secretarul de stat american. 'Aceasta ar putea insemna ca el ar putea deveni foarte bine o tinta pentru jihadistii sunniti', a avertizat Kerry, adaugand ca, pentru Washington, aceasta ar putea fi o 'oportunitate' pentru ca 'ar forta intrebarea cum se poate rezolva de fapt problema siriana'.

Potrivit sefului diplomatiei americane, criza siriana nu va putea fi rezolvata 'fara includerea sunnitilor intr-o solutie politica, intr-un acord politic, iar aceasta inseamna ca va fi nevoie de o perioada de tranzitie politica, de o anumita perioada de timp'. 'Atat timp cat Al-Assad este la putere, pur si simplu nu se poate ajunge la pace', a adaugat el. Kerry a mai spus ca presedintele sirian trebuie sa plece, dar mai degraba ca parte a unei 'tranzitii ordonate' decat in urma inlaturarii imediate, nuanta ce marcheaza o schimbare in pozitia SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав